Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:
- rizs
- olaj
- csiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)
- vöröshagyma
- parmezán sajt
- fűszerek
Elkészítés:
Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.
![]() |
Gombás rizottó - Fotó: Wikipédia |
A gombához öntsünk egy kis vizet (kb. 1 dl), és pároljuk puhára, ha szükséges, idő közben pótoljuk a vizet. Tehetünk erre is fűszereket, én egy kis gyros fűszerkeverékkel, és bazsalikommal szórtam meg. Ha a gomba puha, és elfőtte a levét, keverjük a rizshez, és kész is van. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal, és kínáljunk hozzá egy kis savanyúságot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése